etalage
Foto: © Brusselle A., stadsarchief Brugge

De befaamde Arthur Brusselle (beter bekend als Brusselle A.) was fotograaf en had een eigen fotowinkel in de Steenstraat te Brugge. Hij heeft verschillende bekende personen ontmoet, daarbij ook Octave Rotsaert met zijn vele bekende kunstwerken. Arthur fotografeerde vooral maquettes in het atelier van Octave. Met dank aan deze fotograaf werd er beeldmateriaal van die tijd vastgelegd en worden de kunstwerken van Octave Rotsaert op de dag van vandaag tot leven gebracht. Arthur fotografeerde niet enkel maquettes en schilderwerken van kunstenaars maar we zullen hem ook herinneren van het groot aantal foto’s dat genomen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog, met de verschrikkelijke beelden van huizen die kapot geschoten werden tijdens de bombardementen in de streek van Brugge. Het was niet allemaal kommer en kwel, hij had ook beelden vastgelegd van officiële plechtigheden en bijeenkomsten van verenigingen. Alle foto’s die Arthur Brusselle had gemaakt werden in 1996 gratis gegeven aan de beeldbank Brugge. Op de foto hierboven ziet u de etalage van zijn winkel in de Steenstraat.

Wij willen er nogmaals op terugkomen dat dankzij deze fotograaf wij meer te weten zijn gekomen over de kunstwerken van Octave Rotsaert, dit eerbetoon is dan ook meer dan terecht.

Als u meer weet over deze fotograaf, gelieve ons te contacteren, zodat we correcte en volledige informatie op deze pagina kunnen zetten. Contacteer beheerder van deze website.

Op de volgende pagina vindt u de gefotografeerde werken door Arthur Brusselle.


Spellingsfout gezien? Selecteer de tekst met uw linker muisknop en klik op Ctrl+Enter.

Geef een antwoord