Wandelroute Rotsaert

We begeleiden u naar vijf verschillende openbare beeldhouwwerken van Octave Rotsaert. De werken werden afgestaan aan de stad, zoals dit vroeger de gewoonte was. De werken zijn immers gratis te bezichtigen, u kunt dit op uw eentje doen ofwel in groep.

hoofdfoto

Met zijn circa 3,5 kilometer door Brugge is dit wel een goede wandeling voor iedereen. U zal volgende werken van de kunstenaar kunnen bezichtigen:

Via Google maps hebben we de route aangeduid zodat u zeker de weg niet kwijt geraakt. U kan de wandeling bijvoorbeeld ook in de andere richting doen.


De route begint hier:

01

Wandeling van ongeveer 1 km.
Van de 2 bronzen buffels op de Canadabrug (op het kruispunt van de Leopold I-laan en Maria van Bourgondiëlaan) naar stadspark Sebrechts. We gaan richting centrum tot op het einde van de Maria van Bourgondiëlaan, we gaan door de Graaf Visartpark, over de bloedput-brug en zo komen we in de Beenhouwersstraat en aan het kruispunt met de Oude Zak bevindt zich het Stadspark Professor Dokter Joseph Sebrechts.


02

Wandeling van ongeveer 800 meter.
Van het Stadspark Professor Dokter Joseph Sebrechts, gelegen langs de Oude Zak en de Beenhouwersstraat (bronzen plaquette, afbeelding: dokter Sebrechts en zijn vrouw en het ouderlijk huis van de dokter), gaan we naar het oud Sint-Janshospitaal. We lopen de Beenhouwersstraat af en dan komen we in de Wulfhagestraat. We wandelen in de Dweersstraat en lopen dan een stukje in de Zuidzandstraat (winkelstraat) tot voorbij de Sint-Salvatorskathedraal in de Goezeputstraat. Daar wandelen we in de richting van het Oud Sint-Janshospitaal (hiervoor moeten we door een poort gaan).


03

Wandeling van ongeveer 720 meter.
Van het PAX beeld slenteren we naar het borstbeeld van Maurits Sabbe. We gaan verder in de Goezeputstraat en aan het volgend kruispunt gaan we naar rechts in de Katelijnestraat, voorbij de Onze-Lieve-Vrouwekerk, dan naar rechts op het Wijngaardplein. Niet zover van het Begijnhof vinden we het borstbeeld van Maurits Sabbe.


04

Wandeling van ongeveer 630 meter.
Van het borstbeeld Maurits Sabbe wandelen we naar het ruiterstandbeeld Albert I. We laten het Wijngaardplein achter ons en gaan naar de Begijnevest, die we volgen tot aan het kruispunt Oostmeers. Daar steken we over naar de Koning Albert-I-Laan. Recht over het rondpunt zien we het ruiterstandbeeld.

Spellingsfout gezien? Selecteer de tekst met uw linker muisknop en klik op Ctrl+Enter.

Geef een antwoord