Schilderijen

Schilderijen zijn momentopnames van een kunstenaar en is met verf ontworpen, meestal kleurrijk geschilderd. De basis voor een schilderij is verf en een doek of paneel. Schilderijen zijn ook terug te vinden op papier, maar veel minder. Onze kunstenaar gebruikte vooral olieverf op hout, in de veronderstelling dat in die tijd verf op doek vrij duur was.

Home »Hoofdpagina »Kunstwerken »Schilderijen »Kunstwerken - Schilderijen

Stromend water

Dit werkje werd terug gevonden op een veiling te Brussel op 1 februari 2016. 40 cm. x 30 cm.
Stromend water

Begrafenis Adinkerke

Soldaten die begraven worden te Adinkerke.
Adinkerke

Hoeve De Rode Poorte Koolkerke

schilderij en foto's van de hoeve "De Rode Poorte" met zijn tudorboogvormige doorgang in de Dudzeelse Steenweg huisnummer 540 te Brugge (Koolkerke).
Foto 04

Een brugje in Damme

Dit schilderijtje is een typisch werk van de meester, het situeert zich in de polderlandschap in Damme.
Een brugje in Damme - Foto 22

Impressionistisch landschap met woonwagens en figuren

Als schilder vooral bekend om zijn, in impressionistische stijl, geschilderde landschappen en portretten. Mooi vrieg werk van deze zeer gezochte schilder. Olieverf ol zachtboard in erg mooie conditie.
Impressionistisch landschap met woonwagens en figuren - Foto 04
Geboorteplaats van eerste zoon
Geboorteplaats van eerste zoon
Het schilderijtje werd in 1917 op hout geschilderd toen de eerste zoon, Emmanuel Rotsaert geboren werd. Het schilderijtje werd daarna overhandigd aan de toenmalige huisbazen van Octave, tijdens zijn verblijf in Jeufosse (Frankrijk). Dankzij de familie weten we met zekerheid dat dit het gehuurd huis was in Jeufosse. Toen Octave Rotsaert terug keerde naar Brugge, kreeg hij het houten schilderijtje terug mee, die normaal bedoeld was voor de huisbaas in Jeufosse. Door de jaren heen is het schilderijtje niet meer zo mooi als voorheen, ik heb een foto genomen en softwarematig bewerkt. Ga naar de biografie van Octave Rotsaert waar de geboorte van zijn zoon beschreven wordt.
landschap met stroom
landschap met stroom
Hier zien we een landschap met stroom, in de verre verte zien we een huis met daarnaast een klein brugje en achter de bomen een oude molen. Het is olie op karton, handtekening van de kunstenaar vinden we in de rechter onderkant van het schilderij (met de achterkant van het penseel) en is ingelijst in een grijs houten kader met afmetingen: 40x32cm. kader: 44x36cm. De familie heeft dit kunstwerk in haar bezit.
de Brugse reien
de Brugse reien
De Brugse reien van voor de Tweede Wereldoorlog. Over dit kunstwerk hebben we geen informatie kunnen verzamelen. Het kunstwerk werd gemaakt voor de Tweede Wereldoorlog op de Brugse reien te Brugge. Het schilderijtje werd in 1984 beschadigd aan de rechterzijde, tijdens een woningbrand van de zoon van de kunstenaar. Het uniek kunstwerk heeft de familie in haar bezit.
de Seine
de Seine
Een zicht op de Seine (Parijs) vanaf het uitkijkpunt in les Coutumes, rechts beneden van de Seine, liggen Jeufosse (waar Octave en Marthe een huis huurde) en verderop Bonnières.
een dorpje in West-Vlaanderen
een dorpje in West-Vlaanderen
Hier zien we een dorpje in West-Vlaanderen (regio Brugge) met een kerktoren, (datum ongekend), handtekening van de kunstenaar rechts beneden. De familie heeft dit schilderijtje in haar bezit.
Waardering: 5.00
schilderij van een landschap (hooiberg)
schilderij van een landschap (hooiberg)
Hier zien we een schilderij van een landschap met een berg hooi (datum ongekend), handtekening van de kunstenaar rechts beneden. De familie heeft dit schilderijtje in haar bezit.
landschap met bomen
landschap met bomen
Een landschap met bomen. Olieverf op karton, handtekening links beneden. Formaat van het karton 33x40cm. ingekaderd in een houten lijst, formaat karton + houten lijst 43x50cm. Het werd verkocht op Ebay voor 51 euro aan een Fransman.
landschap met koeien
landschap met koeien
Olieverf op schilderskarton rechtsonder gesigneerd Oct. Rotsaert. Formaat van het karton 40x34cm. Een zeer impressionistisch schilderij rond 1930 in de omgeving van Brugge. Kwalitatief uitstekend en met originele lijst. Als schilder en tekenaar schilderde Octave voornamelijk landschappen en portretten. Het schilderijtje werd verkocht op Ebay voor 83 euro aan een Nederlander.
Onze-Lieve-Vrouwenkerk te Brugge
Onze-Lieve-Vrouwenkerk te Brugge
Dit is de Onze-Lieve-Vrouwenkerk te Brugge, datum ongekend. Het is een vooroorlogs op jute geschilderd schilderij. De familie heeft dit schilderijtje in haar bezit.
bomen in het bos
bomen in het bos
Een onafgewerkt schilderij van Octave Rotsaert zonder handtekening. De familie Schaeverbeke heeft dit kunstwerk in haar bezit.
landschap met bomen
landschap met bomen
Veronique Brunet kreeg de kans om een schilderij te kopen op een veiling in Brugge. Met dank aan Veronique Brunet voor haar bijdrage. Op het doek ziet u een landschap met bomen. (05/02/2007).
in het bos
in het bos
Véronique Rotsaert kreeg de mogelijkheid om een collectie kunstwerken op te kopen van een kunstverzamelaar. Dit is één van de werken van het lot, met dank aan Véronique Rotsaert voor haar bijdrage. Het stelt bomen in een bos voor met aan de linker en rechter kant een huis ergens op het platteland. (oktober 2011).
rijhuizen in het sneeuw
rijhuizen in het sneeuw
Véronique Rotsaert kreeg de mogelijkheid om een collectie kunstwerken op te kopen van een kunstverzamelaar. Dit is één van de werken van het lot, met dank aan Véronique Rotsaert voor haar bijdrage. Het schilderijtje stelt rijhuizen voor bedolven onder het sneeuw. (oktober 2011).
huis in het bos
huis in het bos
Véronique Rotsaert kreeg de mogelijkheid om een collectie kunstwerken op te kopen van een kunstverzamelaar. Dit is één van de werken van het lot, met dank aan Véronique Rotsaert voor haar bijdrage. Het werkje stelt een huis voor in het bos. (oktober 2011).
bomen langs een rivier
bomen langs een rivier
Véronique Rotsaert kreeg de mogelijkheid om een collectie kunstwerken op te kopen van een kunstverzamelaar. Dit is één van de werken van het lot, met dank aan Véronique Rotsaert voor haar bijdrage. Op het doek ziet u bomen langs een rivier.(oktober 2011).
militairen te Port-Villez
militairen te Port-Villez
Dit zijn militairen geschilderd in het I.M.I.O. kamp van Port-Villez, waar Octave les gaf in de beeldhouwkunst. Mocht u meer weten over dit kunstwerkje gelieve een bericht te laten op ons contactformuliertje. Met dank aan Karel Vandendorpe voor deze foto.
Brugse molen
Brugse molen
Op een veiling kon Veronique Brunet dit kunstwerk bewonderen van onze bekende Brugse kunstenaar, het stelt een molen voor te Brugge. Enige informatie over dit kunstwerk en over de molen is ons niet bekend, als u meer weet over dit kunstwerk of welke molen het zou kunnen zijn, gelieve een berichtje te laten op ons contactformuliertje, alvast bedankt.
een hoeve
een hoeve
We kregen deze foto doorgestuurd van dhr. de Putter, waarvoor dank. Het is een schilderij uit 1917, u ziet een schilderij van een hoeve. (30/01/2010).
op een exotisch eiland
op een exotisch eiland
Een zicht vanop een exotisch eiland, met in de verte een kasteel op een berg, en een muziekkiosk. Met dank aan dhr. Vorsselmans voor zijn bijdrage 09/07/2013.
het park arboré
het park arboré
Olie op hout met als titel: "zicht op het Arboré park" in het stadje Avord, de gemeente ligt in het departement Cher in Frankrijk. Wij vermoeden dat dit schilderijtje tussen 1917 en 1925 geschilderd werd. De handtekening van de kunstenaar vinden we rechts onderaan.
schilderij van een hoeve
schilderij van een hoeve
Dit schilderijtje konden we vinden in het veilingshuis van De Wit in Oostende. Het werd verkocht op 13 maart 2013. Het stelt een hoeve voor en de afmetingen zijn: 53 X 45 cm. Handtekening van de kunstenaar vinden we links van het schilderijtje.
bomen in het bos
bomen in het bos
Het kunstwerkje is een olie op doek van 85 x 72cm. en is rechts onderaan gesigneerd. Het kunstwerk werd gekocht in een café ergens in een dorp in de jaren '50-'60 door de schoonvader van Eric Pante. Of hij het kunstwerk rechtstreeks aan de kunstenaar heeft gekocht weten we niet. Dit is een zeldzame kunstwerk omdat het gemaakt werd op doek, de kunstenaar maakte meestal zijn werken met goedkoper materiaal, bijvoorbeeld op hout. In die tijd kostte een doek nml. veel geld.
schilderij van een man
schilderij van een man
Deze stijl van schilderen zijn we nog niet veel tegen gekomen bij onze bekende Brugse kunstenaar. Normaal schilderde hij meestal altijd klassiek, een uniek stuk! Heeft u meer informatie over deze schilderij? U kan altijd een berichtje laten op ons contactformuliertje, alvast bedankt. Met dank aan Karel Vandendorpe voor deze foto.
Landschap
Landschap
een landschap.
In het bos
In het bos
schilderij: afgebeeld: bossen
Rijweg met bomen
Rijweg met bomen
Met dank aan Caroll Vanwelden voor deze foto.
Rijweg met bomen
Rijweg met bomen
Met dank aan Caroll Vanwelden voor deze foto.
Rijweg met bomen
Rijweg met bomen
Met dank aan Caroll Vanwelden voor deze foto.
Den dief (Port Villez)
Den dief (Port Villez)
Schilderij van "den dief" in Port-Villez te Frankrijk, (dezelfde afbeelding werd gemaakt op een tekening die je kan vinden bij de categorie "Tekeningen &schetsen". Met dank aan Karel Vandendorpe voor deze foto.
Zicht op het veld
Zicht op het veld
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij op doek zicht op het veld, in de verte ziet u een boerderij.
Zicht op het veld
Zicht op het veld
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij op doek zicht op het veld, in de verte ziet u een boerderij. Handtekening van de kunstenaar (onderaan rechts).
Schilderij op doek
Schilderij op doek
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij op doek.
Schilderij met uizicht op een boerderij
Schilderij met uizicht op een boerderij
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij met uitzicht op een boerderij. Handtekening van de kunstenaar (onderaan links).
Schilderij met uizicht op een boerderij
Schilderij met uizicht op een boerderij
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij met uitzicht op een boerderij. Handtekening van de kunstenaar (onderaan links).
Zicht op het veld
Zicht op het veld
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij op doek zicht op het veld, in de verte ziet u een boerderij.
Zicht op het veld
Zicht op het veld
Deze foto werd genomen door Christine Ackaert met dank aan Eric Ackaert voor de medewerking. Schilderij op doek zicht op het veld, in de verte ziet u een boerderij. Handtekening van de kunstenaar (onderaan rechts).
Foto 01 van 03 - schilderij op jute - 1937
Foto 01 van 03 - schilderij op jute - 1937
Met dank aan Christine Ackaert voor deze foto, met de medewerking van Dirk Ackaert.
Foto 02 van 03 - schilderij op jute - 1937
Foto 02 van 03 - schilderij op jute - 1937
Met dank aan Christine Ackaert voor deze foto, met de medewerking van Dirk Ackaert.
Foto 03 van 03 - schilderij op jute - 1937
Foto 03 van 03 - schilderij op jute - 1937
Met dank aan Christine Ackaert voor deze foto, met de medewerking van Dirk Ackaert.
De Brugse reien
De Brugse reien
Met dank aan Christine Ackaert voor deze foto, met de medewerking van Dirk Ackaert.

Spellingsfout gezien? Selecteer de tekst met uw linker muisknop en klik op Ctrl+Enter.

Geef een antwoord