Bronsgieterij Vindevogel

Bronsgieterij Vindevogel & Octave Rotsaert: Onze kunstenaar werkte veel samen met de bronsgieterij Vindevogel te Zwijnaarde. Het bedrijf bestaat op de dag van vandaag niet meer, het was een familiebedrijf met als bedrijfsleiders en bronsgieters: Karel Vindevogel en zijn zonen Achiel Vindevogel (1911-1984) en Geo Vindevogel (1923-1977). Ze signeerden hun werk met: ‘fonderie Vindevogel’ ofwel met ‘bronz. Vindevogel’. In het Citadelpark in Gent bevindt zich een bekend monument dat: ‘de eerste stap in het leven’ heet en die gegoten werd door dit bedrijf.

Voorlopig hebben we deze lijst van standbeelden die werden gegoten door de firma Vindevogel:

Home »Hoofdpagina »Kunstwerken »Bronsgieterij Vindevogel »Bronsgieterij Vindevogel

Het ruiterstandbeeld - Albert I

Eerbetoon aan koning Albert I, nog steeds één van de populairste Belgische vorsten aller tijden vanwege zijn houding tijdens de Grote Oorlog. Ingehuldigd in 1954 in aanwezigheid van wijlen koning Boudewijn I.

Waar kan ik dit monument vinden?

Ruiterstandbeeld

Bronzen buffels op de Canadabrug

Een eerbetoon aan de Canadezen die, via deze brug, Brugge bevrijden in 1944. Het werd in 2010 een beschermd monument. De buffels werden Ingehuldigd in 1948.
Bronzen buffels

PAX

Bronzen beeld "PAX tecum" ofwel vrede zij met u. Speciaal ontworpen voor een tentoonstelling in 1924 en uiteindelijk in brons gegoten en ingehuldigd in 1947 op aandringen van dokter Louis De Winter.

Waar kan ik dit monument vinden?

het bronzen "PAX tecum"

Spellingsfout gezien? Selecteer de tekst met uw linker muisknop en klik op Ctrl+Enter.

Geef een antwoord